GOTT NYTT ÅR!!

Hopps alla får en fin kväll och en bra start på nästa år! Shit vad fort tiden går. Nu är det redan 2011! :D
.

Nyårslöften.

Mina nyårslöften iår ser ut såhär:
  • Äta mindre
  • Träna mer
  • Gå ner i vikt
  • Bli smal till sommaren
  • Skärpa till mig i skolan och plugga mer
Kan inte komma på mer just nu men dessa ska jag försöka hålla i alla fall. Är ju väldigt duktig på att sätta upp mål och strunta i dem -.- Nej men detta ska jag fasen klara!!
.
Vad har ni för nyårslöften?? :)

Fredag 31 dec

Hejsvejs! :)
Vaknade kl tolv idag hehe. Var behövligt. Käkade frukost och nu ska jag göra mig i ordning för att åka till min kompis och fira nyår. Kommer bli jättekul!
Så kommer nog inte blogga så mycket idag och orkar heller inte hålla koll på maten.
Ha det bra alla kram <3

Nattbloggning

Ligger nu i min säng och ska snart sova. Åt liiiiite för mycket förut. Mår illa nu och har typ migrän :S Vet inte varför men ska iaf sova och hoppas det blir bättre imorgon.
Ska föresten göra lite situps innan jag somnar.
.
Godnatt fina ni<3

Vampire Diaries och räkor

Snart börjar ett av mina favoritprogram, nämligen Vampire Diaries. Typ världens bästa serie?? :D Till det blir det kvälls mat som består av smörgås, räkor, sallad och ägg.
Senare blir det att göra lite situps och sånt!
Längtar till sommaren och värmen. Ska åka på resa också med familj (mammas sida) kusiner och mormor. Systrarnas killar ska också med troligen. Kommer bli sjukt kul men ska bli SMAL tills dess. MUMS på det ^^ <3

Dagens mat och tankar

Kom hem för en stund sen från Optikern. Gick bra, kommer i alla fall få börja köra bil nu ;) kolla om jag behöver glasögon får jag göra någon annan gång.
Maten idag har gått både bra och dåligt. Ändå sen jag vaknade har jag varit snurrig, yr och haft huvudvärk. Innan jag åkte till mamma så tog jag en clementin, en morot och ett knäckebröd. När jag kom till mamma så käkade vi middag. Då var jag så snurrig och typ svag så åt ganska mycket i hopp om att det skulle bli bättre. Det blev det för en liten stund. När jag kom hem igen från optikern tog jag en kopp te, några kex, några mandlar och två knäck. Senare i kväll ska vi tydligen äta räkor. Just nu är jag inte hungrig men kommer vell bli det sen. Ska inte äta för mycket ändå. Så idag har det blivit en sån där dag man äter lite oftare men lite mindre. Det är bättre egentligen men då känns det som om man ätit mer. Käkade frukost, lunch, middag, mellanmål och senare blir det kvällsmat.    Men det är så svårt här hos mamma att hålla på maten. Hos pappa är det mycket enklare. Det beror nog mer på att mamma lagar alltid mat, och om inte så ser hon till att man äter något annat. För henne är det jätteviktigt att man äter middag varenda dag och lunch och allt sånt. Särskilt när hon är ledig och hemma. Dessutom finns det oftast en massa mat hemma hos mamma. Det finns kex, frukter, mandlar, bullar, knäck, kola, kakor osv.
Hos pappa får jag klara mig lite mer själv. Ofta lagar han ju mat och så men ibland så får jag göra min egen mat och då blir det oftast typ koka makaroner och värma köttbullar. Då kan jag ju välja hur mycket jag ska laga och äta. Är pappa eller mamma med och äter tycker jag det är svårare att ta lite, även om jag försöker :) Hos pappa finns det heller inte lika mycket plock som det finns hos mamma. Eller ja det finns ju men på nått sätt bryr jag mig inte om det lika mycket som hos mamma. Det är mycket svårare att motstå maten hos mamma. Undrar varför?
.
Aja nu ska jag inte babbla på mer. Är helt snurrig så vet knappt vad jag skrivit, eller varför jag skriver det. Hoppas allt är bra med er kram<3

Morgonpromenad och frukost

Vaknade, vägde mig, åkte med pappa till stallet, jag gjorde allt stallarbete, red inte, promenerade hem, och nu sitter jag och äter havregrynsgröt! :)
Det ska tydligen vara efferktivare om man motionerar innan man käkar frukost :)
Hoppas det går bra för er alla idag<3

Torsdag 30 dec

Morgonvikt = 55,1 kg
.
WOOOT?!? Assa stämmer detta undrar jag :D HAHA GÖTT!!!
Igår kväll vägde jag mig också och då vägde jag 55,9 kg. Assa hur har jag kunnat gått ner så fort?
Aja, glad är jag i alla fall!

Kvällsmat

Orkar inte göra att dagens intag inlägg men skriver istället vad jag käkade för kvällsmat. Blev två smörgåsar med julskinka och senap, en clementin och sen en lussebulle. Känns rätt okej :)
I morgon blir det att gå upp rätt tidigt och gå till stallet, kanske rida om jag orkar/hinner och sen göra mig i ordning och åka buss till mamma. Halv 4 ska jag vara hos en optiker och kolla synen. Hoppas nästan på glasögon ;) eller inte glasögon att ha jämt men typ läsglasögon eller glasögon när jag får börja köra bil :)

Fråga och svar- Äta efter 8?

Fick en fråga av Camilla:
.
Får man fråga varför du inte äter efter kl 7/8? :)
.
Svar:
Jo jag äter inte efter 7/8 på grund av att maten ska hinna smälta innan jag går och lägger mig. Maten förbränns inte lika lätt på kvällen eftersom man oftast då sitter still, kollar tv eller film eller datan. När man sedan går och lägger sig för att sova ställer magen och kroppen in sig på vila och tar inte hand om maten så bra. Så om man har en massa mat i magen blir ju inte den omhändertagen så bra. Så äter inte efter den tiden för att jag ska hinna förbränna det mesta innan jag går och lägger mig.
Har hört att man faktiskt kan gå upp i vikt om man äter på fel tidpunkter, dvs sent på kvällen. Så därför käkar jag ganska mycket till frukost (havregrynsgröt) och sen äter jag inte så mycket på kvällen eftersom man förbränner frukosten under dagen om man är i rörelse.
Hoppas du fick ett bra svar! :)
.
Jag tycker att det är jättekul med frågor så är det något ni undrar är det bara att fråga! Så svarar jag så gott jag kan. <3

Käkat middag

När jag kom hem från stallet så värmde jag lite falukorv och tog köpt potatissallad som fanns i kylskåpet. Men korven var så äcklig så efter att ha ätit 1,5 bit (tror jag att det var) ville jag inte ha mer av det så tog istället några köttbullar. 4 stycken närmare bestämt. Jag åt inte upp all potatissallad heller. Bra det. Men mår nästan lite illa :S
Nu är jag sådär halvt mätt. Skönt, ska ta en kopp te nu.

Mot stallet

Käkade frukost, havregrynsgröt och grönt te. Efter det tog jag 4 chokladpraliner. Så nu ska jag ut och gå, rida och göra stallarbete så att jag förbränner!! :)
.

Onsdag 29 dec

Morgonvikt: 58,7 kg

Tips - BEE

Hittade nån sida igår där man räknade ut sitt BEE (vet inte exakt vad det är men jag tror att det är hur mycket energi man behöver vid vila per dag). Smart tänkte jag. Då kan man ju kolla hur mycket kCal man behöver och så tar man bara mindre än vad det är om man vill ner i vikt. OBS. Detta sättet räknar ut en dag då man är i VILA och inte rör på sig!
.

KVINNOR: 655,1 + (9,563 x kg) + (1,850 x cm) - (4,676 x ålder) = BEE

.

När jag räknade ut mitt BEE (basala energibehov vid vila) så såg det ut såhär:

655,1 + 554,654 + 316,35 - 74,816 =  1 451,288 = ca 1 500 kCal / dag vid vila. (hade räknat ut summan av alla (+) innan.)

.

Då måste det ju bli ca 1 500 kCal som jag ska i mig en dag då jag inte rör på mig. Fasen vad bra att veta egentligen för det senaste (förutom jul) har jag ju fått i mig mindre än det och jag har rört på mig :)



Hunger

Shit är jätte hungrig nu :O Fattar inte, käkade ju smörgåsar för en stund sen... Men vill inte äta mer. Dels för att kCal intaget blir för mycket och dels för att klockan är efter 8. Funderar på att ta en kopp te till men är rädd att om jag går ut i köket kommer jag inte kunna hålla mig ifrån den öppnade chokladasken eller nått annat som finns lättåtkommligt. ÅH irriterande... Känner mig ju mätt fast att jag är hungrig. Låter knepigt men ja så känns det if :O
.
Nej, får bli en kopp te ändå. Och INGET ANNAT!!!!!!!!!!

Dagens intag

Frukost: Havregrynsgröt, grönt te = 130 kCal
Lunch: Havregrynsgröt, grönt te = 130 kCal
Kvällsmat: 2 små mackor med julskinka och senap = 272 kCal
Övrigt: 1 clementin = 22 kCal
.
Sammanlagt: 554 kCal
.
Har ju promenerat lite idag oxå...
.
Övervägde att ta en eller två chokladpraliner men hejdade mig. Ville först räkna ut hur mycket jag fått i mig idag och nu ser jag att det räcker!
Jag vet att jag skulle hållt mig till havregrynsdieten men jag känner att dieter inte riktigt är min grej. Är nog bättre om jag äter varierat men mindre lixom ;) Men åt ju två portioner idag iaf. Det var bättre än om jag hade tagit en middag.
kram på er. Nu blir det att kolla på tredje filmen i rad :) <3

Film

Nyss kommit hem från stallet. Var duktig och promenerade raskt dit, red och gjorde allt stallarbete och promenerade raskt tillbaka hem. Fick extra motion när jag fick gå genom vår stora hage i snön för att hämta in hästarna. Så nu är jag ganska slut och ska kolla på en film. Ska ta en clementin också. 22 kCal. Har ju inte ätit nått sen frukosten som bestod av havregrynsgröt ;)

Tisdag 28 dec

Morgonvikt: 59,1 kg.
.
Fasen... Aja det rör sig om några hekton men ändå. Vill ju se 8 an ialla fall. Får skylla på julmaten hehe. Förhoppningsvis visar den mindre imorgon, för idag ska jag köra på havregrynsdieten.

Kväll

Magen börjar kurra. BRA!
Jag ska inte äta mer ikväll. BRA!
.
Känns okej det här :)
I morgon kanske jag vågar väga mig. Kanske!
.
.
Har ju den regeln att jag inte får äta efter 7/8. (absolut inte efter 8) och det tänker jag hålla!

Dagens intag/uttag

IN:
Fukost:
Havregrynsgröt, grönt te = 130 kCal
Lunch: Grönt te, clementin, knäckebröd med riven morot = 83 kCal
Middag/kvällsmat: 2 korvbröd, 1 korv, ketchup, senap och bostongurka = 335 kCal
.
Extra: 4 st chokladpraliner = 176 kCal
.
Sammanlagt = 724 kCal
.
UT:
Promenerat från mamma till buss ca 10 min
städat i ca 45 minuter
Promenerat till stallet
Ridit
Promenerat hem
.
Promenad sammanlagt en halvtimme (ungefär) = -100 kCal
Städning ca = -80 kCal
.
Tycker att det ser ganska bra ut ändå! I morgon blir det ännu mindre då jag ska gå på "havregrynsdieten" :)
Nu blir de grönt te och film. Adios Amigos<3

Min vecka

Måndag: Äta "vanligt" dvs inte för mycket eller onyttigt
Tisdag: "Havregrynsdieten" (havregrynsgröt 3 gånger per dag + frukt och te)
Onsdag: Äta "vanligt" samma som måndag (inte mer än tre mål per dag)
Torsdag: Som måndag och onsdag
Fredag: Äta-vad-jag-vill dagen (det är ju nyår och kommer fira med min vän och hennes släkt och familj så kommer             bli mycket mat men ska ändå hålla till lagom nivå)
Lördag: INTE ÄTA MYCKET!!!
Söndag: Äta "vanligt" (ännu mindre portioner!)
.
Ska hålla mig till detta denna veckan. Sen om jag äter mindre är ju bara bra men på ett ungefär :)

Thinspo

<3!

Lunch

Sitter och äter lite lunch (gör ett "dagens intag"- inlägg senare) Och har nyss kommit från stallet. Promenerade dit, stallarbete, red och promenerade hem så har fått bra motion! :)
Tänkte kanske städa lite till och springa på crosstrainern en stund innan jag tar kväll och kollar på film :)
Tänkte oxå räkna ut hur mycket jag gjort åt idag på ett ungefär så det får ni se sen :)

Frukost

Nyss käkat frukost. Blev havregrynsgröt med kanel och mjölk på och till de en kopp grönt te = 130 kCal
Nu kommer jag hålla mig mätt länge :)
.
Kram<3

Måndag och ny vecka

Har inte käkat frukost än. Gick upp vid 9 och tog bussen till pappa. Promenerade till den men pappa hämtade mig så har fått lite motion. Ska gå till stallet om en stund och troligen träna på crosstrainern senare.
Nu håller jag på att städa eftersom en kompis kanske kommer sen och det förbränner ju oxå :)
Men ska snart äta frukost. Blir nog havregrynsgröt om det finns nån mjölk hemma ;)

Dagens intag

Frukost: tekaka med julskinka och senap, grönt te
Middag: Kall lax, sås, sallad, rödbetssallad
Kvällsmat: Risgrynsgröt, tekaka med julskinka och senap
.
Övrigt: Pepparkakor, knäck, mandlar
.
Fy! Äter för mycket :S Va ju knappt hungrig inför gröten, ändå åt jag så mycket... Nu har jag ont i magen och känns som om jag vill spy.
Aja från och med i morgon ska jag inte äta mycket och jag ska räkna varje liten fucking kalori! Jag ska springa en timme på min crosstrainer (även om min förkylning inte lagt sig men nu måste jag förbränna fett och kalorier!!) och jag ska promenera till stallet, rida och promenera hem igen. NU ska vågen visa mindre siffror PUNKT!!!!

Världens fetaste kvinna! OMG!

OMG! Igår hittade jag lite fakta om en tjej som heter Donna Simpson. Hon vill bli världens fetaste kvinna. Nu väger hon ca 270 kg och hon vill väga 450 kg!!! Dagligen äter hon 12000 kCal för att klara att gå upp så mycket! :O
Helt sjukt, blir äcklad! Detta ser jag som thinspo. Fast åt andra hållet. Sån här blir man om man äter för mycket... Äcklig, fet, ful.
.
Fy fan att se ut såhär. Och hon VILL GÅ UPP I VIKT!!! Helt sjukt :O
Usch!!!

Thinspo- bilder

Till våren/sommaren ska jag se ut ungefär som på dessa bilder!! :)

Thinspo

Detta kanske låter lite knasigt men vet ni vem jag har som ett stort thinspo? Jo min kära mamma!
Hon är jättesmal (särskilt om benen och armarna, magen är ju lite stor men hon har ju fött en hel hög med ungar haha skämt åsido ) Hennes ben är smalare än mina och mycket fastare, hennes armar är mycket smalare!
.
Ta bara ett exempel förut. Vi satt bredvid varandra, mamma och jag. jag kollade på hennes ben och jämförde med mitt. Hennes var mindre. Sedan petade jag lite försiktigt på hennes ben och petade på mitt. Hennes var lixom fast och mitt finger "sjönk" lixom inte in i något fett. På mig sjönk det in jättemycket! :S
Måste ta tag i det här NU! Mår inte bra att ha blivit såhär stor :(

Proppfull

Efter frukosten fick jag i min en lussebulle och några pepparkakor. Sen vid tre hos mormor blev det sjukt mycket kalkon, potatis, sås, gelé, äppelmos, rödkål och brysselkål. Till efterrätt blev det glass, grädde, maräger och jordgubssylt.
Så nu är jag helt proppfull!
Ska inte äta något mer idag. Bara dricka te!
Struntar i att räkna kalorier idag för de kommer bara bli för mycket och orkar inte se det!

Annandag jul

Sitter vid datan och tvn. Blev en baddare till julfrukost, te julskinka på smörgås + en halv avokado, och sen pepparkakor och lussebulle och te. Fasen! Men aja på måndag ska jag skärpa mig. Det är ju trots allt jul ;)
.
Ska göra mig i ordning för att sen gå till mormor som jag sa. Då får jag ju en liten promenad iaf :)

God jul

Hoppas alla haft en bra dag med lite mindre julmat än vad jag fått i mig. Nöjd med julklapparna jag fått och det har varit riktigt trevligt med släkt och familj! Men som sagt för mycket mat...

I morgon ska jag knappt äta något fram till tre. Klockan tre ska vi till mormor och äta kalkon vilket är en tradition för oss så då kommer det bli mycket mat igen. Men kanske bara tar en kopp te på morgonen och kanske ett knäckebröd. Senare på kväller blir det nog inte heller så mycket!
Godnatt!

Bilder på mig- mina ben

Här kommer ett par bilder på mina ben. Dom är tagna nyss. Hade lite problem med att få "bra" bilder med vinklar och så men det får duga...
.
Feta lår och inåtknotade knän.
Sen har jag tagit snett ovanifrån så antar att låren ser större ut än vad de är. Men fler bilder kommer det lovar jag. Ska visa min mage oxå men inte nu eftersom den är helt uppsvälld :S
Aja god natt! Orkar inte skriva matdagbok från idag eftersom det har blivit lite för mycket idag.
Men snart är det julafton!!! Kommer bli så härligt! :D

Mår inge bra

Vet inte vad det är. Magen gör ont, halsen gör ont, huvudet gör ont, illamående är jag och sen en annan känsla. Ledsen? Jag vet inte varför jag skulle vara ledsen i så fall. Det är ju julafton imorgon. Typ världens bästa dag men ändå känner jag såhär. Känner mig nere, svag, ledsen, tjock, deprimerad. Vad fan är det med mig?
.
Magen börjar kurra. BRA! Vet inte vad jag ska äta. Om jag ens ska äta. Finns choklad kvar sen igår. Vet inte om jag ska ta en bit. Finns oboy. Mm det är ju så gott men fasen så många kalorier. Nej fy, är inte alls sugen på mat, mår ju illa. Men jag har ont i huvudet och magen kurrar. Fan vet inte vad jag ska göra just nu.
Är förvirrad, snurrig, svag.
.
Fan

julstädning

Som jag sa igår så gick jag till farmor imorse och klädde hennes julgran. Mysigt som vanligt. Blev bjuden på fika så åt en smörgås med julskinka och senap, en lussebulle, två bondkakor, en clementin och en knäck. Drack en kopp grönt te innan jag stack dit.
Promenerade även i 20 minuter när jag gick hem (pappa skjutsade ner mig)
Men nu ska jag ta och julstäda och förbränna ytterligare kalorier. Visste ni att på en timmes städande förbränner man ca 100-160 kCal. Så man slår lixom två flugor i en smäll. Man blir smal och får det rent och fint i huset :D

Dan före doppardan

Torsdag 23 december - Morgonvikt 58,8 kg.
.
Hade gärna velat se mindre men det är bra att jag inte gått upp i alla fall.

Kväll

Ligger i sängen nu och har ont i magen :( Vet inte alls varför de gör så ont. Men har värmt en sån där kudde nu som jag har lagt på magen och de känns lite bättre. Imorgon ska jag inte äta mycket! Tror dock jag ska till kära farmor och hjälpa till och klä hennes julgran...Då brukar vi alltid fika efteråt. Får se om jag tar något.
Måste börja träna snart igen oxå men min förkylning ger sig ju aldrig.....
Föresten så ska jag försöka komma ihåg att ta bilder på mig imorgon så att ni kan få se om ni vill???
.
Pussochhej<3

Fail

Tog ett par teskedar risotto till och en rad (4rutor) mörk marabouchoklad och grönt te.
FAIL!!!!!
Måste fasen skärpa mig nu. Eller ja... efter jul i alla fall. Nu e de ju bara två dagar kvar och imorgon ska jag inte äta så mycket så att jag kan äta lite mer på fredag!
Vill ha och ska fan få oxå!

Illamående och ont i magen

Nyss ätit lite risotto. Det var inte så jätte mycket men blev väldigt mätt och nu har jag ont i magen och mår illa :(
Usch känns som om jag vill spy!

Thinspo<3

Har inte ätit sen frukost. Bara druckit en kopp med grönt te. Bra! Men pappa ska snart laga mat så ska äta lite granna. Såg att han köpt en chokladkaka. Det var mörk choklad han köpt och det tycker jag är väldigt gott men jag klarar inte av att ta för många bitar av det. SÅ det är bra. För jag SKA bli smal. PUNKT!
.

Onsdag 22 dec

Hej bloggen!
Sorry för att jag inte bloggade igår men var med mina fina älskade vänner. Vi hade skitkul men blem mycket mat som vanligt. Men först var det julavslutning på skolan och då fick vi först godis och sen julbord. Åt inte överdrivet mycket men blev en portion. Sen hemma hos min kompis åt jag smörgås och sen en tårtbit. Efter det fick jag så fruktansvärt ont i magen och blev illamående. Kände allvarligt att jag ville SPY upp det! Hatar verkligen att spy! Men spydde inte utan gick istället på toa... Sen käkade vi pitabröd med kycklingröra. Det var jättegott och jag tog ett bröd. Var bra att jag inte tog två! :D Senare blev det lite glass, godis och chips så fick i mig så mycket igår.
.
Imorse så käkade vi frukost och jag tog 3 små smörgåsar, ett litet knäckebröd och te. Fick ont i magen igen när jag var på väg hem men det har gått över nu. Nu sitter jag i soffan under en filt och dricker te. Ska snart ut och gå till stallet och förbränna lite...
Senare ska pappa göra kycklingrisotto. Typ världens godaste mat men ska inte äta så mycket för att jag SKA bli smal! Jag måste bli smal, jag vill bli smal!!!!!!!!

Matintag för dagen

Gick sådär idag:
.
F Kl. 07.15 mjölk och flingor, grönt te = 100 kCal
M Kl. 13.00 kyckling, ris, sås = kanske 500 kCal
Havregryn, grönt te
K Kl. 19.30 en tekaka med kaviar, grönt te
EXTRA - några koler, knäck och polkagrisar
.
Gått sådär... Är i alla fall hungrig nu och det är ju bra. Imorgon är det sista skoldagen och sen tar jag lov! Underbart! Det ska vara julbord imorgon... Ska inte äta för mycket utan ska ta lagom så att jag inte blir för mätt :)
Sen efter det ska jag hem till min kompis med två andra kompisar och då ska vi ha lite mys och så... Brukar alltid bli mycket mat men ska försöka att hålla de på en låg/lagom nivå.
Kollade på thinspo bilder förut och jag SKA bli smalare!!!!
Godnatt<3

Thinspiration- catwalk


Kolla bara hennes axlar/nyckelben och lår <3
<3

Till "Slimisnice"

Hej! :)
Först och främst tack för din fina kommentar! Jättekul att du gillar min blogg! :D
Om du ser detta så ska du veta att jag jätte gärna skulle vilja hålla mailkontakt med dig! Jag har skickat ett mail till dig men har inte fått svar. Vet inte om da har fått det eller inte. Annars kan ju du maila mig?
.
Tack så mycket igen. Kram<3

Jävla buss...

Den jävla bussen alltså! Gick ju ner till bussen, stod och väntade i 30 minuter (!) Bussen kom inte, jag trodde att jag missat den så jag började gå hemåt. Och när jag gått av från vägen vänder jag mig om och då kommer bussen. Jag vinkar som fasen och JAG SER DEN JÄVLA BUSSCHAFFISEN KOLLA PÅ MIG MEN STANNAR INTE (????????) man ba okeej? Fasen vad arg jag blev. Aja slapp skolan de va ju rätt gött ändå.
Det positiva när det gäller maten va att jag inte käkade nån tomtegröt på skolan. Det som va negativt var att jag fick middag hos farmor. Kyckling, ris och "älsklingsås". DEt är grädde och grejs i den... inte det bästa men ska inte äta så mycket mer idag. Kanska tar en smörgås med årets första julskinka på. MUMS! Älskar julskinka...
Aja, nu ska jag dricka te och få bort den lilla hungern som kryper fram i magen... (men inte av mat då utan av TE :D
.
Stay strong<3

Te drickande

Sitter hemma och dricker te. Ska snart gå till bussen för att åka till skolan. Börjar klockan ett på måndagar så det är skönt. Pappa är inte hemma så han kan inte köra mig så det får bli en promenad sådär på förmiddagen. Härligt!
Min frukost idag bestod av mjölk och flingor och grönt te, ca 100 kCal. Förbränner väll ca hälften av promenaden :D
.
Ha en fin dag<3

Måndag 20 dec

Morgonvikt 58,4 kg

Kväll

Ligger nu i min underbara säng. Vid halv åtta tiden käkade jag en lussebulle, två småkakor och två koppar med te. Blev väldigt mätt men åt ju innan 8 så de va lugnt. Har nog inte fått fått för mycket kCal idag...
.
Kl. 13.30 - Havregrynsgröt, grönt te = 130 kCal
Kl. 17.00 - lax, liten potatis (åt inte ens hela), sås, sallad = 218, 400, 100 kCal = 718 kCal (ungefär)
kl. 19.30 - lussebulle, 2 bondkakor (små), 2 koppar te = 200 + 100 kCal = 300 kCal
.
Sammanlagt 1 148 kCal
Promenerat
.
Okej det blev kanske lite mycket men ligger runt tusen kCal och det får gå. Så länge det inte är mer är 1 500 kCal. Men snart är det ju jul och då kommer det ju bli mycket mat...
.
Förlåt för att ja inte la upp nån bild men har inte hunnit. Kram<3

Middag

Nyss kommit från stallet, har ridit. Sparkade/promenerade dit och tillbaka. Nu står pappa i köket och lagar mat. Lax och potatis blir det. Älskar lax men vill hellre ha pasta till. Men det som är positivt med att det är potatis är att jag inte äter så mycket av det då eftersom jag inte gillar det så mycket. Så då får jag inte i mig så mycket kolhydrater.
.
Klockan är ju bara 5 nu när jag ska äta middag så det kommer troligen bli nått litet vid 7-8 tiden. Men som sagt, något LITET!
.
Käkade havregrynsgröt vid halv 2 tiden. Det enda jag fått i mig idag då ;)
.
Puss<3

Söndag 19 dec

Morgonvikt 57,8 kg.

Trött!!

Ligger i sängen och dricker te. Är sjukt trött så ska snart sova. Är hungrig samtidigt som det känns som om magen är lite uppblåst... Aja god natt i alla fall och hoppas ni har det bra.
Imorgon ska jag inte äta så mycket ;) Kanske kommer upp bilder på mig imorgon.. beror på om jag hinner fota så att ni kan se hur jag ser ut just nu... Ska även väga mig till morgonen.

Dagens intag

Drack först två koppar grönt te = 0 kCal
Kladdkaka med chokladsås = 200 kCal
Grönt te = 0 kCal
flingor med mjölk = 130 kCal
lussebulle = 165 kCal
-
Sammanlagt = 495 kCal
-
Helt okej ändå om man räknar kalorier... sen att jag hade kunnat skippa kladd kakan och lussebullen och tagit nått annat men jag LOVAR att det inte ska bli nått onyttigt imorgon... :)
-
Kommer troligen ta en kopp te senare :)

Vackert!

Måste bara säga att jag tycker ginamodellen är så sjukt vacker! Så smal, så fin! ÅÅÅHH GE MIG TYP NU!!!
Kolla ara in hennes lår! Hur underbara?
<3

-

Vägde mig igår kväll och låg på 60,1 kilo. Det var ju kvällsvikt och efter allt jag stoppat i mig var inte det så konstigt... Men i morse så vägde jag mig igen och då låg jag på 59,1 kg. Finns vell kvar mycket sen igår också men ändå... Det känns som att det kommer bli svårt nu under jag att GÅ NER i vikt. Så ska försöka äta så lite som möjligt de flesta dagar men en del dagar ska jag äta lite mer (blir ju julgodis och mat). Men ska ABSOLUT INTE gå upp under jul! Sen efter jul ska jag verkligen gå ner mycket!!!
Ska ju försöka att gå ner eftersom jag ska ligga på så lite kaloriinnehåll som möjligt :)
Känns som detta blev mest svammel haha

Flingdiet

Tänkte köra på dessies (desiree nilsson) gamla diet som bestod av tre skålar special K.
Jag är dock Gluten alergiker men kör på den GF varianten.
Precis som Havregrynsdieten jag skrivit om tidigare kommer jag ta någon dag ibland att äta tre skålar med såna här flingor på en dag. En portion är ca 100 kCal och tre såna blir ju 300 kCal på en dag. Och det är bra! Får självklart dricka te och ta nån frukt också. Sen har jag ju mjölk till så det blir ju lite fler kalorier men det ligger fortfarande på en bra mängd.
Dessutom är det ju jättegott!! :D

Lördag

Hej!
Vaknade runt halv 10 och fått 3,5 timmars sömn hehe
Men känner mig inte trött eller hungrig. Har druckit en stor kopp grönt te så än så länge ligger jag på noll. Känns bra och idag SKA jag inte äta mycket. Är inte sugen på mat alls. Men troligen kommer det bli en bit kladdkaka som blev över sen igår... men det gör inte så mycket egentligen (eller jo!!) eftersom jag inte ska äta mycket under dagen.
Sen ska jag ju snart börja träna igen på crosstrainern. Måste bara bli frisk först!
Ha en bra dag kram<3

Natt

Idag har det vell inte gått så bra eftersom jag har haft myskväll med min vän. Har ätit ganska mycket och blivit mätt osv osv, tänker inte skriva exakt det jag ätit men det har blivit tacos, kladdkaka, lussebulle, chokladboll, choklad, kött, havregrynsgröt... ja de va typ de haha och en clementin har jag också fått i mig...
Det blev en hel del. Men det som är positivt är att magen kurrar just nu och känns tom! (okej klockan är 4 på morgonen men ändå!) och imorgon ska jag inte äta mycket! Det har jag bestämt mig för. Inte söndag heller. Det är mycket enklare när jag är hemma själv :)
Har gått idag med.
Nu ska jag snart sova godnatt<3

Fruktar morgondagen...

....lite gran sådär.
Ska nämligen ha myskväll med min fina vän. Då blir det tacos och sen glas smed chokladsås och koktailbärfruktsallad... Ska inte äta så mkt under dagen så det inte blir för mycket!
god natt kram<3

Dagens in/ut

Dagens intag har gått sådär, ätit ganska lite men det har tyvärr varit kaloririk mat... Men har gått en del så det kanske jämnar ut sig i alla fall. Känner mig lite hungrig nu men ska inte äta nått mer nu så det blir nog bra!
Frukost - havregrynsgröt = 130 kCal
Lunch - En brödskiva, lite sallad, lite fil och cornflakes = ??????? kCal
Middag - 3 st  = 64x3 = 192 kCal (!!!!!!!!!!!!) + potatisgratäng = ca 200 kCal (!!!) = 392 kCal
Kvällsfika - Grönt te, clementin, 2 st mandlar = ca 22 kCal

Torsdag 16 dec

Morgonvikt: 58,8 kg

Vikt den 15 dec - kvällsvikt

Vägde mig nyss så min kvälls vikt nu är 59,4 kg. Börjar gå ner det är bra.
Ska väga mig i morgon på morgonen också så ska jag se hur mycket det blir. Mitt mål som jag vill nå just nu är 55 kg!
Ps. Jag är ca 171 cm lång!

Dagens intag/uttag

Frukost kl 8 : skål med flingor och mjölk 100 kCal, Grönt te 0 kCal och lite drygt 1/4 avokado 75 kCal = 175 kCal
Lunch kl 2 : Knäckemacka med messmör kanske 100 kCal, grönt te 0 kCal = 100 kCal
Middag kl 6 : 1 skål Linsgryta, en liten brödskalk och en liten knäckemacka = kanske 300 kCal?
Kl 20.30 : Grönt te = 0 kCal
Jag har gått en massa idag och sprungit i snön och så så har kanske gjort av med 100 kCal. Svårt att avgöra.
IN: 575 kCal
UT: 100 kCal
Går till sängs med platt och fin mage! :)
Godnatt, och glöm inte att man kan bara om man vill! <3

Hemma igen

Nyss kommit hem och sitter framför brasan och värmer mig. Känner mig duktig eftersom jag inte ätit sen frukost och nu är klockan två! Sex timmar utan mat och jag är knappt hungrig. Bra bra bra bra :) Eller lite hungrig är jag men mår typ illa med :( Men får stoppa i mig något litet nu och Grönt te, Typ en knäckemacka.
Är duktig också eftersom min farmor skickade med mig lussebullar och bondkakor hem. Jag var nära att ta en men har ju bestämt mig för att inte äta något sånt idag och då gjorde jag inte det :) OCH JAG SKA FASEN INTE GÖRA DET SEN HELLER!! MÅSTE SKÄRPA MIG; MÅSTE om jag vill nå mitt mål. SÅ DET SÅ! Det ska gå att gå ner i vikt! Vet en som gick på min förra skola som hade gått ner en massa kilo på några veckor genom att äta mindre, träna mer och inte äta efter åtta. Om hon klarar det så kan jag också göra det.

Nationella provet förut gick ganska bra tror jag. Hoppas på mvg i Slut-kurs betyg!!

Onsdag

God morgon.
Är gött trött nu! Måste till skolan för att skriva nationellt prov i matte. Har fått i min lite frukost som bestod av en skål med mjölk och flingor och sen 1/4 avokado plus grönt te. Blir ungefär 150 kCal. Bra, Hittills har det ju gått bra (skämt åsido) Men det ska gå bra sen med!!! :D
Nu måste jag kila till skolan. Önska mig good luck! ;)

Ny dag imorgon

Ny dag imorgon! Kommer gå bättre då än det gjort idag, och igår... det måste det! Nej det SKA gå bättre :) Ska inte äta nått sött alls! Så det så.

Tisdag 14 dec

hej, ligger i min säng nu och ångrar att jag stoppat i mig så mycket idag. Käkade en skål med mjölk och typ Red berries flingor fast såna utan röda bär... till frukost. Blev ca 100 kCal. Ett kokt ägg blev det också. Sen käkade jag lite lunch på skolan. När ja kom hem tog jag en till skål med såna flingor. Tog några kolor också och några pepparkakor. Sen bakade vi knäck också så blev ett par stycken och sen tvinga mamma i mig risgrynsgröt...Och efter det blev det en lussebulle. Fasen då! Känns som jag har fått i mig hur mycket som helst.
Men i morgon ska jag inte äta mycket. Det lovar jag mig själv!!!
Hejdå!

Kväll

Efter min lilla lunch så åkte jag till min kompis och väl där blev jag bjuden på korv med bröd. Jag tog tre fucking stycken!!!! Eller ja, tre bröd och 1,5 korvar. Delar dem alltid på längden för tycker det blit så mkt annars... Plus att jag fick lite julkola som efterrätt. Bara två bitar ;)
När jag kom hem igen drack jag grönt te och sen tog jag lite mer hemlagad julkola... Och några klunkar coca cola... Aja gick inte så bra nu i slutet av dan men gick ju bättre ibörjan... Och imorgon tror jag att vi ska koka knäck. Ska försöka att inta ta för många. Bara en eller två. Och under dagen kommer jag inte äta så mkt :)
God kväll på er<3
Ps. Mår jätteilla nu efter den dumma kolan :S måste lära mig att inte ta så mycket!!!

Tips - lunch

Har nyss ätit lite lunch. Då kokade jag en kopp men grönt te och till det knäckemacka med riven morot på. Det låter kanske inte så gott men det är super gott faktiskt! Enkelt och nyttigt. Man kan ju prova sig fram så att man får det godaste knäckebrödet.
Jag tycker absolut detta är värt att testa och det innehåller inte så många kalorier. (beror ju på hur mycket man tar osv...)

Måndag 13 dec

God morgon!
YEEEES!!!! Vägde mig nyss och jag har gått ner sen igår kväll! Vågen visade 58,6 kg. Än är det så klart för mycket men ska från och med nu ta morgon vikten. Aldrig kvällsvikt igen hehe....
Aja nu ska jag få i mig frukost. Blir havregrynsgröt som vanligt :)
Glad lucia på er<3

Vägt mig nu.

Vågen visade prick 60,0  (Kvällsvikt)
Vet inte vad jag ska säga. Har aldrig vägt såhär mycket i hela mitt liv tror jag... MEN en liiiite upplyftande tanke är att det är kväll och att maten jag har i magen som är kvar under dagen också räknas med i vikten. Ska väga mig imorgon bitti innan frukost efter jag vart på toa så ska vi se vad vågen visar då. Hoppas på att få så femman iaf annars blir jag riktigt ledsen.
käka en clementin nu till kvällsmat. Blir 22 kCal till.
Aja, tar 60 kilo som min startvikt så ska vi se hur lång tid det tar att gå ner. Mitt första delmål är 55 kilo. Sen vill jag nog hamna på 50-52 kilo...
Det är bara att kämpa tills man når sitt mål! <3

Vågar inte väga mig...

Köpte ju en våg förut som jag sa att jag skulle göra. Men vågar inte väga mig haha. Är rädd för vilka siffror vågen kommer visa. Men ska ta och göra det senare när jag ska sova och så ska jag ta det som STARTVIKT som jag senare utgår från. När jag ser hur mycket jag väger ska jag sätta upp mitt mål hur många kilon jag vill få bort med. Så skriver senare!

Söndag 12 dec

Nyss hemkommen från stan och fått med mig lite fint hem :)
Käkade frukost innan jag stack iväg ca klockan 09.00. Havregrynsgröt och grönt te = 130 kCal. Sen vid ca 4 tiden käkade jag på en restaurang, då blev det klyftpotatis och kött. Vet inte hur många kalorier det blev men... Nyss druckit en kopp grönt te (runt 7 tiden) och är mätt så tror inte att det blir någon mer mat idag. Kanske en clementin och självklart mer te höhö ;)
Kram<3

Tips - sötsugen?

Om man är sötsugen så är det lätt att man äter onödiga sötsaker och det kan även bli för mycket av det. Men det man ska tänka på är konsekvenserna. ÄR DET VÄRT ATT TA DENNA SÖTSAKEN OCH STILLA SUGET EN LITEN STUND? När man efteråt ångrar sig. Det bästa är om man kan få i sig nått annat. En kopp grönt te är bra, vatten, frukt. Vad som helst utom något sött! Vill man så klarar man det! Och det känns mycket bättre efteråt eftersom man inte fått i sig så många kalorier... :)

Våg ska införskaffas

Efter maten blev jag väldigt sugen på godis, eller ja choklad. Var duktig och motsdod frestelsen att ta några rutor av pappa. Hade en tanke att kanske ta ett glas oboy men visste att jag skulle ångra mig efteråt så tog en kopp te istället och är inte sugen på nått nu mera! Bra! :)
I morgon ska jag åka till stan och handla. Har hört att man förbränner mycket när man går i affärer... Är dock rädd att vi ska käka på donken innan vi drar hem. Får se hur det blir med det.
På tal om att shoppa så ska jag köpa en VÅG! Har inte någon så har ingen aning om vad jag väger just nu. Är rädd att det är på tok för mycket. När jag köpt den då ska jag väga mig varenda morgon när jag vaknar innan frukost så att jag kan hålla koll på min vikt. Så jag vet om jag går ner eller inte. Just nu har jag inget mål att nå eftersom jag inte vet hur jag ligger till nu, men imorgon så ska jag väga mig och sätta upp mål. Kommer bli lättare när jag ser min vikt hela tiden! Då får ni också se hur det går för mig!
Kram<3

Skärpning

Dagens intag:
1 avokado, Grönt te
havregrynsgröt
Grönt te
kyckling, potatisgratäng och broccoli
Hade inte tänkt käka den sista måltiden. Hade tänkt att göra havregrynsgröt eller bara dricka te och kanske en frukt. Men pappa skulle promt laga och då var jag tvungen att äta. Tror jag åt lite för mycket :( FANFANFAN jag måste skärpa mig assa om jag ska minska i vikt!!!!
Skärpning!

Lördag

Hejsvejs.
Klockan är snart halv tolv och det enda jag ätit idag (gick upp vid 9) är en avokado och en kopp Grönt te, det blir ca 200 kCal. Lite för mycket känner jag så tidigt på dagen... Börjar bli lite hungrig men mår illa så vet inte om jag ska äta lite havregrynsgröt eller inte... Ska ut på en liten promenad sen och så sa jag till stallet och rida så kommer vell göra åt lite också :) känns helt okej.

Nattblogg

Sitter i min säng och tecknar. Blev inga ostbågar för mig, det var bra för jag är sjukt mätt nu. Mår illa och ont i magen :S Men ska sova snart. I morgon är det en ny dag med nya möjligheter...
Godnatt

Fredagsmys...

jaha... dagen har gått sådär när det gäller maten. Fått i mig ganska mycket och ska få i mig mer innan natten. Är det undanflykt att säga att jag tränar och äter mindre imorgon?? Hade ju ändå äta-vad-jag-vill dag idag. ÅH fasen.. kanske får göra om denna dagen till en äta-endat-en-sötsak dag istället.
Aja, har inte lust att skriva ner allt jag ätit idag, skulle bli för mycket. Men nu snart ska jag se på idol och äta lite smörgåstårta. Den är supergod men är ju knappt hungrig nu ju. Men men, såg att mamma hade köpt en cola till mig och ostbågar... faan! Visst just nu är jag sjukt sugen på cola så det kommer jag nog att dricka, men tror nog inte att det blir några ostbågar för mig ;)
Pussar<3

God morgon!

God morgon :)
Idag får jag äta precis vad jag vill och när jag vill. Ska hålla mig till små/lagom mängder! Tänkte först göra toast till frukost. Men ångrade mig och gjorde havregrynsgröt istället. Duktigt! Sparar in massor med kalorier på att välja gröten istället för fet toast med fett smör och fet ost... usch och fy! Nej så det känns bra att få en bra start på dagen eftersom jag vet att jag kommer få i mig mycket sen när jag ska julbaka.... Kommer bli feet ikväll hehe.....

Havregrynsdieten...

Har funderat på att ta typ en dag i veckan till att gå på "havregrynsdieten". En dag i veckan så får jag endast äta havregrynsgröt, max tre gånger under dagen. Självklart får jag även dricka grönt te!! Om jag ska köra på detta kommer det att bli en helgdag eller en dag jag är ledig eftersom det är då jag bestämmer exakt vad jag ska äta. Det blir för jobbigt att inte äta NÅGONTING på en hel skoldag. Då skulle jag antagligen svimma... Frågan är om detta hjälper till att gå ner i vikt. Om jag äter tre portioner på en dag får jag i mig ca 390 kCal på en dag. Plus att jag kommer förbränna ganska mycket den dagen eftersom jag kan träna och rida osv. Ska testa en dag och se! :)
Eftersom jag har en dag i veckan där jag får äta vad jag vill borde jag ha en dag där jag måste hålla mig till en diet så att det blir lika.
Jag äter helst kanel och mjölk på min gröt. Skippar socker, sylt eller äpplemos för att det inte ska bli för många kalorier. Tycker faktiskt att detta är jätte gott och det är en bra frukost som är nyttig och som håller en mätt länge :)

Goal

Så himla fin kropp denna tjej har!!

Torsdag 9 dec 2010

Go kväll :)
Haft en till bra dag. Tyvärr haft lite ont i magen idag :S vet inte varför men. Kanske mensverk... Eller jag vet inte. Det är typ magknip över hela magen, mest vid revbenen. Känns lite bättre nu när jag druckit te och vilat. Har gått och dratt på mig en förkylning också.....kul.
Det jag fått i mig idag är:

Kl. 07.15 Havregrynsgröt, grönt te = 130 kCal

Kl. 12.15 2 st pannkakor med sylt, knäckebröd, lite sallad = ca 360

Kl. 17.15 Te, clementin, 2 köttbullar = ca 20 kCal

Kl. 19.15 Grönt te, knäckemacka med ett ägg och kaviar =  85

Kl. 22.00 Grönt te

 

In 605 kCal

Ut ca 50 kCal eller kanske lite mer när jag promenerat i skolan och runt till matsalen och till och från bussen


Fick även i mig några potatisklyftor som jag snodde från pappas middag haha. Så kCal är kanske inte helt korrekt idag men på ett ungefär. Magen känns i alla fall inte uppsvälld utan är ganska platt. Men den ska bli plattare!!! Dock har jag ju min äta-vad-jag-vill dag i morgon men det jämnar ut sig på lördag igen då jag inte ska äta så mycket alls.

 

Vill springa på min crosstrainer och förbränna ytterligare kalorier men känns dumt eftersom jag blivit sjuk :( Får bli bättre först.

 


Kväll

Käkade som sagt lax och broccoli förut. Blev även ett stekt ägg och en köpt sås, typ creme fraische (?) med örter i.. Det var riktigt gott faktiskt. Det bli ca 230 + 90 = 420 kCal
Kanske lite mycket men å andra sidan ska jag ta och göra situps nu. 60 stycken minst.
Drack även en kopp med grönt te. Älskar te!!
Så sammanlagt idag har det blivit 600 kCal. Det känns jättebra plus att jag förbrände ca 100 kCal när jag promenerade så ligger på 500. BRAAAA!!!! Min mage känns tom och börjar bli platt... älskar det<3
Godnatt<3

Mat och tränings schema

Har kommit på ett "schema" om hur jag ska äta och träna under veckorna. Det ser ut ungefär såhär:
  • En "äta-vad-jag-vill-dag per vecka. Menas med att en dag i veckan kan jag äta precis vad jag vill, när jag vill och hur mycket jag vill. Även om jag ska försöka att inte spränga magen haha. Denna dagen blir oftast fredag eller lördag.
  • Äta havregrynsgröt till frukost (endast 130 kCal och man håller sig mätt länge!)
  • Alla dagar (förutom äta-vad-jag-vill dagen) ska jag bara äta när jag är hungrig och i små mängder. Inte mer än 4 mål per dag. På helger tre eftersom jag då inte har skola.
  • Dricka mycket Grönt te (stillar ju hungern en aning)
  • Springa på crosstrainern 2-3 gånger i veckan
  • Promenera dagligen (till och från skolan, bussar, stallet osv)
  • Gör situps och sånt dagligen
  • Inte få i mig mer än 1000 kCal per dag. Får jag i mig mindre är det bra men ABSOLUT inte mer!!!
Tycker att det känns ganska bra att ha en dag i veckan då jag får äta vad jag vill. Då behöver jag inte ha dåligt samvete. Men därför måste jag spara mig resten av dagarna så jag inte får i mig för mkt! Om jag äter en massa de dagarna så blir det ju inte speciellt den dagen jag får äta vad jag vill. Vill belöna mig själv med en fuskdag i veckan :)
Nu ska jag duscha och sen dricka te och kolla på tv
Ha det bra puss<3

vackerhet

Så smal och fin!!
Någon som vet om det är naturligt smal??

Bra dag

Hej!
Har haft en bra dag, ledig från skolan och varit ute och ridit i snön och haft det superhärligt. Maten har gått bra idag också. Ätit:
Kl. 09.00 Grönt te
Kl. 11.45 Havregrynsgröt, grönt = 130 kCal
Kl. 15.45 havregryn (lite gran haha) Grönt te, knäckebröd med messmör = 50 kCal (?)
Har även gjort åt lite när jag promenerat i sammanlagt en halvtimme ( -60 kCal )
Plus sparkat/gått ca 1,3 km. ( -40 ) ?
Sen har jag ridit och så också så jag säger att jag gjort åt 100 kCal. Bra bra!
In: 180
Ut: -100
Ska snart äta middag. Blir lax och broccoli ca 230 kCal. Laxen har ju många kalorier men de e ändå nyttigt så de e lugnt :) Skippar pasta... det är bra! :D
Stay strong! <3


Välkomna till min nya blogg!

Här i min nya blogg kommer jag att skriva om mat, kCal, träning, vikt och mycket mer!! Hoppas ni kommer gilla den :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0