Äta... inte äta...? ;)

Har inte ätit sen frukost... tog en kopp te. Ska sticka till stallet och rida och så får jag se hur jag känner mig när jag kommer hem om jag äter eller inte.. Kanske tar en kiwi! :)
Känner mig kanske stark idag, magen kurrar nu men om jag inte äter på ett tag går det ju över och man blir ju typ inte hungrig längre... :D

Kommentarer
Postat av: klagoflickan

Lugnt :)<3



Nej jag följer dom inte, fick veta dom precis innan jag blev sjuk i 3 veckor och sen hade jag inte tid att träna för jag hade för mycket att ta igen i skolan och sen va det jul å då fick jag för mig att sluta äta.



Nej han sa inte hur mycket, men det är ju olika för alla. Tror du ska äta en normalstor portion av allt du äter. Men tex mer grönsaker och kött än kolhydrater. Sluta äta mackor som frukost/mellanmål. Sen om du vill ner i vikt kan du nog äta lite mindre en normal portion skulle jag tro. Men ät små mellanmål, med mycket protein och minimalt med kolhydrater. Eftersom du inte styrketränar behöver du inte mycket kolhydrater alls även när du tränar. Mellanmålstips m. mycket protein är ägg och kvarg. Annars ät mycket kött, bönor osv. Frukt innehåller mycket kolhydrater så överdriv inte med det heller, det är ju bra för vitaminer och fibrer men ät inte för mycket bara. Det sa han med. Grönsaker är bra med, inga kolhydrater alls där knappt där.



Kroppen kommer använda de kolhydraterna eftersom musklerna förbränner i timmar efter du har tränat, men ät med måtta. Pasta är något som jag försöker utesluta nästan helt för det innehåller sjukt mycket kalorier (energi) som jag inte behöver om jag inte styrketränar. Man går ner fortare desto mindre kolhydrater man äter men om du börjar äta mycket kolhydrater igen sen när du är nöjd går du upp i vikt igen så ät lagom mycket som du kan tänka dig fortsätta äta i framtiden.



Crosstrainer kan vara både låg- och högintensiv träning. Det bros helt på vilken takt du håller. Testa dig fram. Håll en jämn takt hela tiden, ganska rask och se om det känns i vaden eller i låret. När det känns i låret är den lågintensiv och när det känns i vaden är det högintensiv. Du ska träna mest lågintensiv med också högintensiv vissa dagar, så inte kroppen vänjer sig. Intervall träning mellan dessa två träningsformerna är något jag rekommenderar i samband med lågintensiv träning någon dag i vecka. Tex: 1 min lågintensiv, 30 sec högintensiv, i ca 20 min.



Tror du ska äta lagom mängd, med jämna mellanrum. Ligg på över 1000 kcal om dagen när du tränar (Utan att räkna med träningen). För jag har hört att det är dåligt att ligga under det när man tränar. Sen de dagarna du inte tränar kan du ju ligga på lägre om du vill. Du tränar inte så farligt mycket i nuläget (när vi pratade med han pratade vi om hård styrketräning och fettförbränningsträning, alltså flera timmar på gymmet!) så om du hamnar under tror jag inte det gör så mycket även när du tränar. Men se till att äta så du håller igång förbränningen i kroppen, alltså var 3e timme typ.



Men detta ger ingen jättesnabb viktminskning om du inte tränar massor. Detta ger däremot ett hållbart sätt att leva på och en stadig viktnedgång. Fast räkna inte med att gå ner så du väger 52kg för du kommer bygga muskler så använd måttbandet med!

Just det glömde skriva det i förra kommentaren, man kan gå upp mycket mer än 2 kg i muskler per år.

2011-02-05 @ 17:05:41
URL: http://klagoflickan.webblogg.se/
Postat av: klagoflickan

haha fan va mycket text det blir, har ju snart skrivit en hel bok till dig ;)

2011-02-05 @ 17:06:36
URL: http://klagoflickan.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0